Обавештење о упису ученика у први разред за школску 2024/2025. годину

Поштовани родитељи предшколаца, будућих ђака првака,

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије, од среде 20.03.2024. године могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу којој територијално припадају, покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију. Регистровати се можете преко следеће пречице:  https://eid.gov.rs/
  • Након регистрације и пријаве, покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)  – преко линка https://euprava.gov.rs/ закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Пожељно је, не и обавезно, да користите ћириличну тастатуру при пријави детета. Термин за тестирање у школи треба да буде након обављеног систематског прегледа у Дому здравља.

Приликом уписа није потребно да прилажете следећа документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Уверење о пребивалишту;
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма;
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара или у војној медицинској установи.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка ће бити доступна је од 20. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Такође, за сву неопходну подршку Вам стоји на располагању психолог школе Вера Пашћан. Контакт телефон у школи је 015/7796048, мобилни телефон 062/8881834, а мејл адреса на коју можете писати је verapascan@gmail.com Уколико из било ког разлога родитељ није у могућности да самостално закаже термин, може се обратити школском психологу, и у договору, психолог ће службеном пријавом заказати доступан термин. Термини за тестирање и упис деце у први разред су отворени и обухватају све радне дане у априлу, а сваког дана су доступна три термина.