Обавештење за родитеље и ученике о почетку школске године

У циљу примене Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID- 19 коју је донела Влада Републике Србије и ради обезбеђивања континуитета квалитетног образовања за све ученике, Министарство као надлежни државни орган за образовање и васпитање је припремило Стручно упутство.

Стручним упутством ближе се ypeђyjy начин планирања, организовања и остваривања образовно-васпитног рада основне школе у складу са Законом о основама система образовања и васпитања („Службепи гласиик PC”, бр. 88/17, 27/18 – др. закон, 10/19 и 6/20, Законом о основном образовању и васпитању („Службени гласних PC”, бр. 55/13, 101/17, 27/18 – др. закон и 10/19) и у складу са прописима којима се ypeђyje план и програм наставе и учења, односно наставни план и програм у основном образовању и васпитању, Правилником о посебном програму образовања и васпитања, кao и другим прописима којима се ближе ypeђyjy специфични аспекти рада основне школе.

Стручно упутство предвиђа могућност примене једног од три различита модела наставе, у зависности од епидемиолошког стања у земљи и у појединим градовима и општинама. Обзиром да је у нашој општини епидемиолошка ситуација тренутно мирна, у Основној школи „Браћа Рибар“ у Доњој Борини школска година ће почети по првом моделу које подразумева:


Образовно-васпитни рад у школи кроз непосредни рад — 1 модел

Школска 2021/2022. година у складу са Календаром образовно-васпитног рада основне школе почиње 01.09.2021. године. Образовно-васпитни рад организује се непосредно у простору школе. У складу са тим за све ученике првог и другог циклуса обавезна настава, као и остали облици образовно-васпитног рада организују се према усвојеном распореду часова за све ученике у одељењу истовремено. Час наставе траје 45 минута. Свако одељење (група) има своју учионицу, током малих одмора нема промене учионице/кабинета, осим када је то неопходно због специфичности наставних предмета и коришћења одређене опреме и наставних средстава.

Веома је важно, а ради обезбеђивања заштите здравља ученика и запослених, као и остваривања права ученика на образовање, да се школа приликом организације и реализације наставе у потпуности придржава актуелних препорука и мера надлежних институција и органа, као и да спроводи мере и стратегије за ублажавање ризика.

Подсећања ради, да напоменемо да настава почиње у 7:45 и да су сва одељења у првој смени.

СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ 2021/22. ГОДИНЕ ЖЕЛИ ВАМ КОЛЕКТИВ ШКОЛЕ!

2 thoughts on “Обавештење за родитеље и ученике о почетку школске године”

  1. I in addition to my buddies ended up going through the good key points on your site and then all of a sudden got an awful feeling I had not expressed respect to you for those secrets. All the people appeared to be consequently warmed to learn all of them and have now actually been making the most of them. Many thanks for actually being really thoughtful and then for having this sort of magnificent tips most people are really desperate to be informed on. My personal sincere regret for not expressing appreciation to sooner.

  2. I wanted to jot down a brief comment so as to thank you for all the superb instructions you are showing at this site. My time consuming internet research has finally been recognized with pleasant strategies to write about with my visitors. I would state that that most of us visitors are very fortunate to be in a notable place with very many wonderful individuals with insightful techniques. I feel truly privileged to have discovered your entire weblog and look forward to so many more amazing minutes reading here. Thanks once again for a lot of things.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *