Доња Борина

Већ трећу годину за редом реализују се тематска дружења свих актера школског живота (ученика,учитеља, запослених у школи и родитеља). У четвртак 24.10.2019. године реализовано је прво од четири дружења, колико је предвићено за ову школску годину.

Радионица „Јесење фризуре“ сачињена је из неколико делова. Родитељ Милан Илић, по занимањем брицо и мушки фризер, кроз причу и одговарања на питања упознао је ученике са својом професијом. На занимљив начин је деци предочио лепоту свог занимања, али и на потешкоће (нехигијена, вашљивост, болести коже), са којима се сусреће обављајући свој посао.

Потом су ученици имали задатак да представе своје идеје за мушку и женску фризуру. Цртали су и бојили по две фризуре у чему су имали подршку родитеља, а поједини ученици и подршку млађих сестара.

После изложбе, уследили су и практични радови на реализацији јесењих фризура. Девојчице су стрпљиво седеле док су им присутне мајке плеле плетенице. Дечаци су се побринули за јесењу декорацију, прикупили су лепе лиске и цветове. Свечани дефиле манекенки је пропраћен осмесима и громогласним аплаузима.

Дружење је завршено дегустацијом сланих и слатких посластица које су мајке месиле и пекле и донеле да нам засладе крај напорног радног дана. 

Корисни линкови:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Школска управа Ваљево

Завод за унапређивање образовања и васпитања

 РТС :: Моја школа - RTS

Библиотека "17. септембар" Мали Зворник

Портал еУправа Републике Србије

Општина Мали Зворник

Добродошли на стране Пријатеља деце Србије

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

UNICEF Srbija