Дечија  недеља – „Дете је дете, да га волите и разумете“

Дечија недеља се у нашој школи, сада већ традиционално реализује низом активности, које пружају велико задовољство како учитељима, тако и ученицима. Поставком изложбе у холовима обе школе, почеле су активности дружења, игре, толеранције, креативности и боравка у природи уз поштовање свих предвиђених епидемиолошких мера. Спортске активности „Деци игре треба“, реализоване су на травнатом спортском терену и протекле су у фер-плеј игри и навијању. Заједничко шарање кредама у боји „Деца воле…“, показало је колико наши ученици воле природу и игру. У сарадњи са библиотеком „17.септембар“ 19 ученика првог разреда је посетило ову установу. Дружење са радницима библиотеке уз мноштво књига, оставило је упечатљив утисак на наше најмлађе ђаке. Њихове позитивне утиске са ове посете није могла да поквари ни киша ни прохладно време, тако да су обећали да ће веома брзо искористити добијене чланске карте.

Традиционално најдража активност већине наших ученика је маскенбал, чија је овогодишња тема „У свету бајки“, показала који су им омиљени ликови из бајки, али и цртани ликови.

Под слоганом Дечије недеље „Дете је дете, да га волите и разумете“, релизована је приредба у част ђака првака у учионици на отвореном. Уз поштовање препоручених епидемиолошких мера, ученици су глумом,  рецитацијом и песмом пожелели добродошлицу најмлађим ученицима наше школе. Родитељи су аплаузима наградили уметничка извођења ученика. Сваки ученик првог разреда је добио пригодну добродошлицу и беџ ђака првака.

У већини активности су учествовале претшколске групе вртића „Црвенкапа“, са својим васпитачима. Пуну подршку у осмишљавању и реализацији активности учитељима су пружили и Комисија за културне активности и Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Затворено за коментаре.