Школско такмичења у лову рибе удицом на пловак у конкуренцији ученика основних школа

У  организацији КСР „Дринско језеро“, у суботу 09. септембра 2023. године, на стази у Малом Зворнику (Мали Зворник Центар – Колонија), одржано је школско такмичење улову рибе удицом на пловак у конкуренцији ученика основних школа. Такмичило се 55 ученика Основних школа Мали Зворник, Доња Борина и Брасина.

И ако је улов био веома слаб, целокупно такмичење је протекло у правом спортском риболову. Ученици су стрпљиво и упорно пецали.   По завршетку такмичења и мерења, формиране су екипе наведених школа за предстојећи септембарски КУП основних школа. Ученицима је обезбеђен доручак, а власник Сервиса бицикала „Друм“, Марко Пајић је донирао храну за рибе и црвиће, коју су судије делиле свим учесницима такмичења.

Екипом ИО Брасина координирао је учитељ Бранко Бошковић, а екипом матичне школе учитељица Славка Илић.

Такмичењу је традиционално присуствовао и велики број родитеља, који су подршку и помоћ пружали свим ученицима којима је помоћ била потребна. Похвале за фер такмичење, другарство и сарадњу су заслужили сви ученици и родитељи. Посебне похвале за риболовачке  судије КСР „Дринско језеро“, који су се потрудили да организацијом ово такмичење подигну на виши ниво.