Обавештење о преласку на онлајн наставу за ученике другог циклуса основног образовања и васпитања

Поштовани ученици и родитељи ученика наше школе,

Као што сте обавештени, од 30.11.2020. године, ученици другог циклуса основног образовања и васпитања ће наставу моћи да прате онлајн. Ученици су од одељењских старешина добили оформљене налоге за приступ платформи за онлајн учење, а од предметних наставника кодове за приступ Гугл учионици за појединачне предмете.

Уколико неко од ученика има техничких и других проблема за реализацију онлајн учења, треба да се јаве одељењском старешини, како би се у школи организовао другачији начин за припремање материјала за такве ученике.

Онлајн настава ће од 30.11.-02.12. 2020.  бити реализована по важећем распореду, истом оном по којем се спроводила у непосредном раду у школи.

Од четвртка, 03.12.2020. настава ће бити по новом распореду који ће преко одељењских старешина бити достављен ученицима. Онлајн часови ће од 03. 12. 2020. трајати по 45 минута.

Провера напредовања и ангажовања ученика другог циклуса образовања, тј. оцењивање ученика такође се врши онлајн. Наставници ће најављивати сваку проверу знања и ученици су дужни да одговоре на захтеве наставника у предвиђеним и најављеним роковима. Уколико неко не буде у могућности да на време одговори на захтев наставника, дужан је да се јави наставнику, који ће у накнадном, заказаном термину извршити проверу знања ученика.

На захтев родитеља и ученика, уколико се јаве проблеми у савладавању градива из неких предмета и области, организоваће се додатни и допунски часови, у договору са предметним наставником, такође онлајн.

Свако одсуство ученика са онлајн часа ће бити третирано као изостанак ученика. Сваки изостанак ученика ће родитељи правдати одељењском старешини.

Родитељи су дужни да одељењске старешине обавештавају о здравственом стању ученика, а поготову ако се код деце јаве симптоми слични Ковид 19 инфекцији, затим ако је дете тестирано на Ковид 19 или је у изолацији због позитивног налаза неког од укућана. 

За све додатне информације и питања, родитељи и ученици се могу обратити предметним наставницима, одељењским старешинама, психологу и директору школе на број 015/7796-048 у периоду од 8-12 часова сваког радног дана.

Такође, за психолошку и сваку другу врсту подршке можете се обратити психологу школе Вери Пашћан мејлом на адресу verapascan@gmail.com, или позивом на број 062/888-1834.

ЖЕЛИМО ВАМ ДОБРО ЗДРАВЉЕ И УСПЕШАН ОНЛАЈН РАД

Директор школе
Љиљана Јекић

Затворено за коментаре.