Обавештење о начину заказивања уписа у први разред преко портала е-Управа

Поштовани родитељи деце предшколског узраста која се у школској 2022/2023. години уписују у први разред,

Обавештавамо вас да ће од понедељка 21.03.2022.године бити омогућено да преко портала е-Управа https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/ електронски закажете упис детета у први разред Основне школе „Браћа Рибар“, Доња Борина.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 0117350557.

Упис ученика у први разред основне школе у ОШ „Браћа Рибар“, у складу са заказаним терминима, обављаће се у периоду од 04. до 29. априла 2022. године. Истог дана када је заказан упис, психолог ће извршити тестирање ученика.

Родитељи ПРИЛИКОМ уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику — подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронски путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма, посредством ЈОБ-а. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да  родитељ донесе у школу потврду о томе.

Пожељно је да закажете термине за упис који су након термина који вам је заказан за систематски преглед у Дому здравља. Уколико из било ког разлога нисте у могућности да сами закажете термин, јавите се у школу на број 015/7796-048,  062/888-1834 или мејлом на verapascan@gmail.com . Стручни сарадник ће службеним налогом, у договору с Вама,  заказати термин уписа.

Срдачан поздрав и добро дошли у ОШ „Браћа Рибар“, Доња Борина.

Стручни сарадник, психолог Вера Пашћан

Затворено за коментаре.