Пешачење у Горњу Борину

У оквиру “Обогаћеног једносменског рада” које воде наставници Дејан Лукић и Милосав Марковић је организован једнодневни излет са циљем да се посети оближње село Горња Борина и ученици активирају шетњом кроз природу.

Наставница Сузана Средојевић се придружила осмим разредом чији је одељенски старешина. Ученици су заједно са наставницима прошетали до цркве Светог Пантелејмона где нас је дочекао мештанин Михаило Максић који је окупљенима показао цркву и околину где је она подигнута. Ученике су поздравили и ктитори овог храма и изнели разлоге због ког су постали задужбинари. На црквеном имању, а уз дозволу ктитора, ученици су припремили роштиљ, где су и ручали.

Након ручка, посетили смо и основу школу у овом селу, на чијем игралишту је одиграна и једна партија фудбала. Као домаћин, ученике је поздравио и једини ученик ове школе, Милош Илић који је донео ученицима на поклон домаће јабуке и колаче.

Након овог сусрета ученици наше школе су се вратили кући, уморни, јер су прешли 20 километара у оба правца, али ипак са осмехом на лицу.