Школе у Малом Зворнику спремне за наставак школске године уз поштовање противепидемијских мера

У склопу завршних припрема за безбедан повратак ученика у школе у условима епидемије вируса корона, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, састао се у петак, 15. јануара, са директорима образовних установа са подручја општине.

На састанку су детаљно размотрена упутства Кризног штаба везана за примену и поштовање мера заштите од заразне болести Ковид-19, које је и даље обавезно, ради заштите здравља ученика и запослених у школама и спречавања ширења епидемије у овим установама.

Анализирана је спремност сваке од школа на подручју општине, као и предшколске установе, за повратак деце и запослених у школе и наставак школске године, те констатовано да школе у општини Мали Зворник имају све неопходне услове да, уз примену и поштовање прописаних мера заштите од инфекције вирусом корона, наставе са радом.

Директорима школа предочен је закључак општинског Штаба за ванредне ситуације, по којем су све образовне установе у општини у обавези да Штабу седмично достављају извештај о епидемијској ситуацији у школи, броју оболелих, броју лица у изолацији и сличне податке, ради праћења ситуације и адекватног благовременог реаговања и предузимања одговарајућих мера.