Спремни за почетак школске године: Обезбеђени и беслатни уџбеници за прваке!

Поводом нове школске године која се ближи, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, одржао је традиционално састанак са директорима образовних установа на подручју локалне заједнице како би заједно са њима размотрио потребе школа и испуњеност услова за наставак рада.

Закључено је да основне школе, средња школа и предшколска установа у општини Мали Зворник школску 2022/23 годину дочекују спремни за рад, будући да су за време распуста у овим установама изведени неопходни грађевински радови, поправке и санације школских зграда, дворишта и помоћних објеката.

Током летњих месеци, спроведена је и већина набавки енергената, опреме и средстава потребних за рад.

Председник Јевтић истакао је да је локална самоуправа и ове године о трошку општине обезбедила књиге за све ученике првог разреда основне школе на својој територији, те да ће подела уџбеника првацима бити уприличена чим крену у школу.

Он је најавио да ће до почетка школске године одржати још један састанак са директорима образовних установа, ради сагледавања спремности за рад, наводећи да ће он уследити након састанка директора школа који предстоји у Школској управи у Ваљеву.